Haber

Gençler afetlere karşı teknolojik çözümler üretecek

En uygun girişimcilik fikirleri IDEATHON etkinliğinde yarışacak
Gençler afetlere karşı teknolojik çözümler üretecek

Afet öncesi, anı ve sonrası teknoloji odaklı çözümlere yönelik yenilikçi fikirlerin İzmir’de yarışacağı IDEATHON etkinliği, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde başladı. 15 grubun 2 gün boyunca yarışacağı programda en başarılı girişimci fikirler ödüllendirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, İzmir Girişimcilik Merkezi, İzmir Ticaret Odası, Ege Genç İşadamları Derneği, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi iş birliğiyle düzenlenen “Afet öncesi, anı ve sonrasında teknolojiye dayalı çözümler” IDEATHON etkinliği başladı . İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Lideri Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İZQ Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kızılgüneşler ve alanında uzman isimler katıldı. İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi. .

Resilient City İzmir için çalışıyoruz
Programın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, dirençli kent İzmir için yenilikçi fikirlerin değerine değinerek, bu çalışmanın İzmir’i daha dayanıklı hale getirme yolunda önemli bir atılım olduğunu söyledi. Çalışmaya katılan gençleri tebrik eden Mustafa Özuslu, “Gençlik, gelecek demektir. Daha yenilikçi fikirlerin rahatlıkla tartışılabileceği, insanların konulara bizim nesillerden farklı bir bakış açısı, enerji, farklı tasarım ve cesaretle baktığı bir fırsattır. Bunun dikkatle değerlendirilmesi gerekiyor. “Gençleri önemsiyoruz, onların burada olmasından ve bu işi yapacak olmasından mutluyuz” dedi.

“Deprem olmadan önlem alınmalı”
30 Ekim’de İzmir ve 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşananları hatırlatan Özuslu, “Depremin sonrasını değil, öncesini konuşmalıyız. Çünkü bundan sonra gelecek olan şey trajedidir. O binaların yıkılmaması gerekiyordu. Mühendislik buna cevap veriyor mu? O verir. Deprem bölgelerinde bile güvenli binalar yapılabilir. Bunun en güzel örneği Japonya’dır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin deprem bölgesinde olduğunun bilincinde ve bu alanda önemli çalışmalar yürütüyor. Ancak ilgili tüm kuruluşların ve devletin de bu çalışmalara dahil olması gerekiyor” dedi.

“Fikirleriniz mevcut sistemlerimizi iyileştirecek”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İzQ Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kızılgüneşler, IDEATHON kapsamında ortaya atılacak her fikrin dayanıklılığı ve dayanıklılığı artırmaya büyük önem verdiklerini belirtti. İzmir’in arama kurtarma çalışmalarının etkinliğinin arttırılması. Bu alanda yapılan çalışmaları gönülden takdir ettiklerini ifade eden Emre Kızılgüneşler, “Ekiplerimizin ortaya koyduğu bu fikirlerin, mevcut sistemlerimizi iyileştirmede bize fayda sağlayacağına inanıyoruz. “Aynı zamanda farklı afet senaryoları karşısında daha hazırlıklı olmamıza da katkı sağlayacağından eminiz.”

“Doğal afetlere karşı etkili adımlar atılmalı”
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Lideri Alp Avni Yelkenbiçer ise afetlere hazırlıklı olmanın önemine değinerek, “Bu çalışmalar bizi toplum olarak daha hazırlıklı ve dirençli kılacak, teknolojiye dayalı yenilikçi fikir ve çözümler üretmeye teşvik ediyor. felaketlere. Doğal afetler hayatımızı derinden etkileyen olaylardır. Bu nedenle bunlara karşı daha etkili adımlar atmamız gerekiyor” dedi.

Projeler ödüllendirilecek
Program kapsamında 17-18 Kasım gün boyu 2 ila 4 kişiden oluşan 15 kişilik bir ekip, afet konusunu yeni teknolojiler ekseninde ele alarak projeler üretecek. takımlarda en az bir kadın olmak. Gençlerin daha güçlü bir toplum ve afetlere karşı daha hazırlıklı, daha güçlü şehirler yaratmak için hazırladıkları projeler heyet tarafından değerlendirilecek. Kazanan 3 takım ödüllendirilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu